OVER MIJ

Biografie Resmi Berisha


Kunstenares Resmi Berisha werd geboren in 1988 (te Kosovo) en getogen in België te Sint-Truiden. In de jaren ’90 werden haar ouders gedwongen om uit hun land te vluchten, omwille van de oorlog die er toen uitbrak.  Zij is ontzettend dankbaar dat België haar en familie zo goed opgevangen heeft, en een nieuwe kans van leven heeft gegeven.


Aan de Open Universiteit studeerde ze de richting psychologie. Daarnaast is het haar passie om met abstracte kunst te werken.


Al van jongs af, hield zij zich bezig met tekenen en schilderen. Resmi heeft de drang om zichzelf creatief uit te drukken, ze werkt haar werken uit met klassieke muziek, Beethoven, Vivaldi, Mozart en nog vele andere. Hierdoor komen er prachtige werken, lijnen, kleur, emoties en beweging van muziek tot zijn recht.

Aan elk schilderij is er een verhaal verbonden, zowel in de psychologie als daarbuiten.

Dit kan gaan tot werken van mensen die hun problemen tot expressief uiten, emoties gevoelens en de hedendaagse leven van de mensen. Zij tracht zich een verbinding te maken met de klanten, met het hedendaagse leven, waarvan het leven ons soms test. Zij werkt met thema’s: connecties met naasten, geluk, familie, liefde en nog zoveel meer.


Resmi probeert zo met haar klanten te communiceren, zodat zij een connectie kunnen maken met haar werken en zo het verhaal van elke klant naar boven komt. Ze maakt ook schilderijen naar de nood van de klanten. De kunstwerken roepen allerlei beelden en emoties op bij klanten. Het geeft mij een voldoening als ik het uitlegt krijg aan klanten, wat een schilderij oproept bij hun. Vervolgens zie ik dan hoe zij zich voelen en zich uiten, het is zoals een therapie, uitlaatklep van positieve emoties tot negatieve herinneringen.


Het brengt me voldoening om mijn kunstwerken een nieuwe thuis te geven. Het is een klein deel van mijn  verhaal naar de klant toe.